Οι δύο βασικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Οι δύο βασικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο βασικές αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστεί έως την Τρίτη. Η μία αφορά στο άνοιγμα της αγοράς των κόκκινων δανείων και η άλλη στην εφαρμογή ενός νέου, ενιαίου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα.

Εχοντας πλέον τη δυναότητα να πωλούν τα "κόκκινα δάνειά" τους, οι τράπεζες μπορούν να δημιουργήσουν ένα "μαξιλάρι" κεφαλαίων. Αυτό διότι δεν θα χρειάζεται να έχουν προβλέψεις για τη μη αποπληρωμή δανείων, δηλαδή, δεν θα χρειάζεται να δεσμεύουν κεφάλαια για να καλύψουν μελλοντικές ζημιές. Με τον τρόπο αυτόν εκτιμάται ότι θα μπορούσαν με μεγαλύτερη ευκολία να διοχετεύσουν κεφάλαια στην πραγματική οικονομία.

Σε ο,τι αφορά το νέο, ενιαίο μισθολόγιο, με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο δεν προβλέπονται δραστικές αλλαγές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και ταυτόχρονα επιδιώκεται μία απλοποίηση του υφιστάμενου καθεστώτος, καθώς και κάποιου είδους σύνδεση των προαγωγών με την αξιολόγηση κυρίως των εργαζομένων. Παράλληλα, γίνεται μία προσπάθεια ρύθμισης του θέματος της προσωπικής διαφοράς που είχε μείνει σαν "ουρά" του ενιαίου μισθολογίου που ισχύει τώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή