Ελεγκτές του ΓΛΚ σε ΤΑΙΠΕΔ, ΟΣΕ και Ελληνική Αστυνομία

Ελεγκτές του ΓΛΚ σε ΤΑΙΠΕΔ, ΟΣΕ και Ελληνική Αστυνομία

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από ειδικό έλεγχο θα περάσουν 30 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης από στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), καθώς εντοπίστηκαν διαφορές μεταξύ των οικονομικών στοιχείων που απέστειλαν στο Λογιστήριο και εκείνων που καταγράφηκαν σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκη, συστήνονται ειδικά συνεργεία με έργο:

1. Την εξέταση των διαφορών που παρουσιάζονται μεταξύ των στοιχείων που καταγράφηκαν και εκείνων που υποβάλλουν οι φορείς στο ΓΛΚ στο πλαίσιο της μηνιαίας υποβολής στοιχείων.

2. Την εξέταση των διαφορών που παρουσιάζονται μεταξύ των υποβεβλημένων στο ΓΛΚ στοιχείων και των στοιχείων που συλλέχθηκαν κατά τη δειγματοληπτική καταγραφή.

Μεταξύ των φορέων στους οποίους θα γίνουν ειδικοί έλεγχοι περιλαμβάνονται υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), το ΤΑΙΠΕΔ, ο ΟΣΕ, υπηρεσίες δημοσίων και συγχρηματοδοτούμενων δημοσίων έργων, το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων, καθώς και αρκετοί δήμοι.

Μάλιστα, οι έλεγχοι που θα διενεργηθούν από τα ειδικά κλιμάκια δεν θα περιοριστούν στην έδρα των φορέων αυτών, αλλά και όπου αλλού απαιτηθεί, χωρίς να διευκρινίζεται το τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Επί της ουσίας, θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα και σε κατοικίες των αρμόδιων στελεχών των εν λόγω φορέων. Με την ολοκλήρωση των ελέγχων θα συνταχθεί Εκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου, η οποία θα υποβληθεί τόσο σε φυσική όσο και σε ηλεκτρονική μορφή στη Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων, που ακολούθως θα την κοινοποιήσει στον ελεγχόμενο φορέα, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, στο γραφείο γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αξιολόγησης Ελέγχων της γενικής διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων, στη διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης, στη διεύθυνση Προγραμματισμού, Δημοσιονομικών Στοιχείων και Μεθοδολογίας και στον γενικό διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του εκάστοτε εποπτεύοντος υπουργείου.

Την ίδια ώρα, επτά στους δέκα φορείς της γενικής κυβέρνησης κατέγραψαν αρνητική απόκλιση μεγαλύτερη του 10% έναντι του στόχου τους στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, ενώ το ίδιο συνέβη και με 6 στις 11 ΔΕΚΟ κατά το πρώτο εξάμηνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι φορείς που βρέθηκαν να έχουν καταγράψει υπέρβαση μεγαλύτερη του 10% έναντι των στόχων τους ήταν 39 από το σύνολο των 55 φορέων που έχουν προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή