Περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες αναμένονται το καλοκαίρι του 2016

Περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες αναμένονται το καλοκαίρι του 2016

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διατήρηση της δυναμικής που είχε πέρυσι ο ελληνικός τουρισμός στη γερμανική αγορά και το 2016 προσδοκούν οι τουριστικοί οργανισμοί της Γερμανίας, αυξάνοντας στα προγράμματά τους για τη χώρα μας τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις και ξενοδοχειακές κλίνες.

Ο μέχρι στιγμής προγραμματισμός των οργανισμών οδηγεί στην κατ’ αρχήν εκτίμηση ότι ο αριθμός των Γερμανών τουριστών, αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις, θα αυξηθεί το 2016 στη χώρα μας. Στη μάχη των κρατήσεων από τη γερμανική αγορά η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει προορισμούς όπως η Ισπανία, η Τουρκία και η Ιταλία. Ισχυρός αναμένεται να είναι ο ανταγωνισμός με την Τουρκία που έχει αποφασίσει να ρίξει μεγάλο βάρος στη Γερμανία τόσο σε επίπεδο προβολής όσο και σε επίπεδο προσφορών, προκειμένου να καλύψει τα κενά των κρατήσεων από τις απώλειες των Ρώσων τουριστών που θα προκύψουν από το τουριστικό εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ρωσία προς τη γειτονική χώρα. Πάντως, το τελευταίο δίμηνο τα ταξιδιωτικά γραφεία της Γερμανίας κατέγραψαν μία τάση επιβράδυνσης στον αριθμό των πωλήσεων πακέτων διακοπών για τη χειμερινή περίοδο αλλά και για την καλοκαιρινή σεζόν του 2016. Τουριστικοί αναλυτές στη Γερμανία επισημαίνουν ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, την Αγκυρα, τη Βηρυτό, το Παρίσι και η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο έχουν προβληματίσει, την τελευταία περίοδο, τους Γερμανούς για το αν και πού θα πάνε διακοπές. Στο πλαίσιο αυτό προσθέτουν ότι οι προορισμοί που θα εμπνεύσουν το αίσθημα της ασφάλειας στο γερμανικό κοινό θα βγουν κερδισμένοι τουριστικά την επόμενη χρονιά. Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, τα ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται μεταξύ των πρωταθλητών για το 2015 σε ποσοστό αύξησης αεροπορικών αφίξεων Γερμανών τουριστών.

Αναλυτικά, για το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου οι αναχωρήσεις επιβατών από γερμανικά αεροδρόμια προς ελληνικά νησιά αυξήθηκαν κατά 6,2% ξεπερνώντας το 1,4 εκατ. σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Οι αναχωρήσεις για όλη την Ελλάδα την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 2,9% φθάνοντας σε 2,27 εκατ. Αύξηση κατά 7,3% παρουσίασαν και οι αεροπορικές αναχωρήσεις επιβατών από τη Γερμανία προς προορισμούς της Τουρκίας, αγγίζοντας τα 5,9 εκατ. Μόνο προς την Αττάλεια η αύξηση έφθασε σε ποσοστό 5,6% (2,8 εκατ.). Η αύξηση προς την Ιταλία έφθασε σε ποσοστό 5,4%, ξεπερνώντας τα 4,3 εκατ. Τους περισσότερους Γερμανούς τουρίστες προσείλκυσε η Ισπανία. Η αύξηση προς την Ισπανία έφθασε σε ποσοστό 1,6% (8,95 εκατ.). Συνολικά, οι αναχωρήσεις των Γερμανών από αεροδρόμια της χώρας τους αυξήθηκαν κατά 4,1%, υπερβαίνοντας τα 71,8 εκατ. Στο εσωτερικό της χώρας τους οι αναχωρήσεις αυξήθηκαν κατά 3,1% φθάνοντας σε 14,2 εκατ. Για προορισμούς εκτός των συνόρων της Γερμανίας, οι αναχωρήσεις αυξήθηκαν κατά 4,3%, ξεπερνώντας τα 57,6 εκατ. Μόνο στους προορισμούς της Ευρώπης οι αναχωρήσεις τους αυξήθηκαν κατά 4,3%, αγγίζοντας τα 45,7 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή