Οι 8 στους 10 έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων

Οι 8 στους 10 έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Οκτώ στους δέκα ιδιοκτήτες οχημάτων είχαν πληρώσει μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016. Αν και η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση, η εξοικείωση των περισσότερων φορολογούμενων με τις ηλεκτρονικές πληρωμές είχε θετικά αποτέλεσμα για τα ταμεία του Δημοσίου. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραταθεί η διαδικασία, εκτός και αν παρουσιαστεί την τελευταία στιγμή κάποιο τεχνικό πρόβλημα, που δεν φαίνεται ορατό αυτήν τη στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα το μεσημέρι και αφού προηγουμένως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ενημερωθεί για την εξέλιξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Το ίδιο στέλεχος επισημαίνει ότι το περυσινό έτος δόθηκε παράταση για 40.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, κάτι που δεν θα γίνει φέτος, εάν ο αριθμός είναι τόσο μικρός. Οσοι δεν πληρώσουν σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας και εφόσον δεν δοθεί παράταση, από την 1η Ιανουαρίου όσοι συλλαμβάνονται από την Αστυνομία θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ίσο με τα τέλη κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την κατάθεση πινακίδων στις εφορίες. Μέχρι χθες είχαν κατατεθεί στις εφορίες περισσότερες από 60.000 πινακίδες, ενώ μέχρι και αύριο ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Οσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες, θέτοντας το αυτοκίνητό τους σε ακινησία, θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία:

• Την άδεια κυκλοφορίας.

• Τις πινακίδες κυκλοφορίας.

• Φωτοτυπία της φορολογικής δήλωσης.

• Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015.

• Αντίγραφο του εντύπου Ε9.

• Αστυνομική ταυτότητα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή