Ήπια κίνηση στην αγορά ομολόγων

Ήπια κίνηση στην αγορά ομολόγων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποτονική εικόνα παρουσίασε η πρώτη συνεδρίαση του 2016 στην εγχώρια αγορά ομολόγων. Αντίθετα στα ευρωομόλογα παρατηρήθηκε αύξηση των τιμών και μείωση των αποδόσεων λόγω των αναταράξεων που προκλήθηκαν από τα απογοητευτικά στοιχεία του κατασκευαστικού κλάδου στη Κίνα αλλά και την πολιτική και θρησκευτική ένταση μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων η τιμή του 2ετούς ομολόγου ανήλθε στα 94,50 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 7,40%. Η τιμή του 4ετούς ομολόγου έφθασε σήμερα τα 92,00 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 7,60%.

Η 10ετία είχε τιμή στα 71,50 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 8,05%. Το spread(διαφορά απόδοσης 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) διαμορφώθηκε σήμερα στις 748 μονάδες βάσης.

Στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ανήλθε στο 1,54% και η απόδοση του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 0,93%.

Στην Ιβηρική χερσόνησο η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε στο 1,70% και της πορτογαλικής δεκαετίας η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,50%. Η Ιρλανδέζικη δεκαετία είχε απόδοση στο 1,10% και το γερμανικό δεκαετές ομόλογο εμφάνισε απόδοση 0,57%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή