Νέα πτωτική συνεδρίαση στο Χ.Α.

Νέα πτωτική συνεδρίαση στο Χ.Α.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο ασθενικό σημερινό ανοδικό ξεκίνημα της αγοράς έπειτα από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις δεν ήταν αρκετό για να γνωρίσει το Χ.Α. την πρώτη ανοδική συνεδρίαση το 2016.

Ετσι λίγο μετά τις  12 το μεσημέρι, επανήλθαν δριμύτεροι οι πωλητές και προχώρησαν  σε νέες ρευστοποιήσεις που ήταν όμως πιο ήπιες σε ένταση σε σύγκριση με την Πέμπτη. Ο Γενικός Δείκτης έφθασε ενδοσυνεδριακά να υποχωρεί και πάνω από 1%. Τελικά έκλεισε με απώλειες -0,81% στις 585,98 μονάδες καταγράφοντας νέο χαμηλό για το 2016. Η πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του 2016 έφερε την αγορά χαμηλότερα σε ποσοστό -7,19% με περισσότερα από 3 δις. ευρώ να είναι η συνολική μείωση της κεφαλαιοποίησης και μάλιστα σε τέσσερις συνεδριάσεις αφού υπήρξε και η αργία των Θεοφανείων.

Η αξία των συναλλαγών ξεπέρασε τα 87 εκατ. ευρώ. Τα όρια αντοχών της αγοράς έχουν ξεπεραστεί εδώ και πολύ καιρό, αφού η ρευστότητα παραμένει στα ξένα χαρτοφυλάκια, ενώ μικρή παραμένει η εγχώρια συναλλακτική δραστηριότητα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή