Θετικές αποδόσεις για αμοιβαία κεφάλαια

Θετικές αποδόσεις για αμοιβαία κεφάλαια

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τη δυσμενή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τις γεωπολιτικές αναταράξεις και τους περιορισμούς των capital controls, κατά το 2015 ορισμένα αμοιβαία κεφάλαια απέδωσαν εξαιρετικά, με κυριότερες πηγές τους την άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, του δολαρίου και των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Μεταξύ των Α/Κ που διακρίθηκαν είναι το Interamerican Σταθερό Ομολογιακό Εσωτερικού (+17,09%), το Interamerican Αναπτυγμένων Αγορών (+9,33%) και το Interamerican Δολαρίου Ομολογιακό (+10,97%).

Οσον αφορά στα unit linked προϊόντα της εταιρείας, μετά την υπουργική απόφαση της 7/12/2015, που επιτρέπει τη συμμετοχή στα Α/Κ Εσωτερικού, η Interamerican ενημερώνει ότι για τα τρία προγράμματά της Capital («Classic», «Pension», «Invest») είναι δυνατή η επένδυση μόνο σε Α/Κ Εσωτερικού που διαχειρίζονται ελληνικές ΑΕΔΑΚ και, συγκεκριμένα, η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ, η Alpha Trust και η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ. Σημειώνεται ότι η Interamerican έχει προχωρήσει στην πίστωση μεριδίων όλων των εισπραχθέντων ασφαλίστρων που ήταν σε εκκρεμότητα, λόγω της αργίας της αγοράς των Α/Κ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή