Συνεχής πτώση για το Χ.Α.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ισχυρές εβδομαδιαίες απώλειες (-11,54%) ολοκλήρωσε την δεύτερη εβδομάδα του 2016 ο γενικός δείκτης και κατέγραψε νέα χαμηλά έτους – που είναι επίπεδα του 2012 -, χάνοντας περισσότερα από 4,4 δισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Ο γενικός δείκτης σήμερα, Παρασκευή, κατέγραψε πτώση (-2,70%) και διολίσθησε στις 558,45 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 74 εκατ. ευρώ. Ετσι το Ελληνικό χρηματιστήριο στις εννέα πρώτες συνεδριάσεις του 2016 καταγράφει ήδη οκτώ πτωτικές συνεδριάσεις.

Η τρίτη εβδομάδα του 2016 θα ξεκινήσει με τραυματισμένη την ελληνική αγορά όπως βέβαια και όλες τις αγορές του πλανήτη, αφού ο Ιανουάριος του 2016 είναι εφιαλτικός για τις μετοχικές αποδόσεις και τους επενδυτές να μετακινούνται σε ασφαλέστερα επενδυτικά καταφύγια από τις μετοχές, όπως είναι τα συμβόλαια παραγώγων χρυσού αλλά και οι κρατικές εκδόσεις ομολόγων.

Χωρίς θετικούς καταλύτες, το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα δυσκολευθεί να παρουσιάσει ανάκαμψη αφού η κυβέρνηση εισέρχεται στο πιο κρίσιμο κομμάτι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, έχοντας μπροστά της το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τους ελεύθερους επαγγελματίες λόγω της υψηλής φορολόγησης. Ταυτόχρονα η πλειοψηφία των εισηγμένων ολοκληρώνει αυτή τη περίοδο την σύνταξη των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων του 2015 που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται στις αρχές Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή