Σύντομα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομικές συμβουλές μέσω Διαδικτύου από Lowspot

Την πρώτη ανοικτή διαδικτυακή πλατφόρμα νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα προσφέρει η ομάδα του Lowspot. Συγκεκριμένα, το lowspot.gr προσφέρει σε όλους τους πολίτες άμεση πρόσβαση στη νομοθεσία, απλά διατυπωμένες πληροφορίες για τα νομικά ζητήματα της καθημερινότητας και τη δυνατότητα εύρεσης σχετικών δικηγόρων. H ανάπτυξη της πλατφόρμας έγινε από τέσσερις φίλους, δύο δικηγόρους και δύο μηχανικούς Η/Υ (startup). Επειτα από έξι μήνες, η πλατφόρμα αξιοποιείται από περισσότερους από 60.000 μηνιαίους επισκέπτες και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα ελληνικά sites νομικού περιεχομένου. Συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ενωση Νέων Νομικών (ELSA), το ΕΔΕΤ (Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας) και την ιστοσελίδα Vouliwatch. Μακροπρόθεσμος στόχος του Lawspot είναι η ψηφιοποίηση ολόκληρης τη νομοθεσίας από την καταβολή του ελληνικού κράτους και η προσφορά της ελεύθερα σε πολίτες και δικηγόρους.

Γενικός διευθυντής στην εταιρεία Αμβυξ αναλαμβάνει ο κ. Γιάννης Αρτινός, γνωστός κυρίως από τη θητεία του ως διευθύνοντος συμβούλου της Vivartia και παλαιότερα ως γενικού διευθυντή της Procter & Gamble στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι προχθές έγινε γνωστό ότι η εταιρεία Αμβυξ αναλαμβάνει από την 1η Απριλίου 2016 τη διανομή, την εμπορία και το μάρκετινγκ του συνολικού χαρτοφυλακίου των προϊόντων της εταιρείας Bacardi στην ελληνική αγορά. Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει τα σήματα Bacardi, Martini, Dewar’s, Bombay Sapphire κ.ά. Η εταιρεία Αμβυξ φιλοδοξεί να αποκτήσει μερίδιο 23%.

Διαγωνισμός startup από την Παπαστράτος

H καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, ως χορηγός της διοργάνωσης των Παπαστράτος STARTUP GREECE Awards, δίνει τη δυνατότητα σε τριάντα νεοφυείς επιχειρήσεις να υποβάλουν δωρεάν τη συμμετοχή τους, να διεκδικήσουν μια διάκριση και να συμμετάσχουν –εφόσον προκριθούν– σε ένα bootcamp με σημαντικές προσωπικότητες του επιχειρείν. Από τις 14 Ιανουαρίου 2016 και έως την εξάντληση των τριάντα υποψηφιοτήτων, η «Παπαστράτος» προσφέρει δωρεάν την πρώτη υποψηφιότητα κάθε startup εταιρείας. Οι τιμές για τις επόμενες υποψηφιότητες που τυχόν υποβάλει η ίδια startup εταιρεία θα ακολουθούν τον τιμοκατάλογο που ισχύει τη στιγμή της υποβολής τους. Η αρχική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από την επιτροπή αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που οι ίδιες οι εταιρείες θα υποβάλουν στην online αίτηση υποψηφιότητας, καθώς και με βάση τα γνωστοποιημένα κριτήρια αξιολόγησης. Η αξιολόγηση θα γίνει online με διαφορετικούς συνδυασμούς αξιολογητών ανά ενότητα βραβείων. Οι startup εταιρείες, που θα λάβουν υψηλές βαθμολογίες, θα συμμετάσχουν σε εξειδικευμένο ολοήμερο bootcamp, που θα λάβει χώρα πριν από την τελετή απονομής.

Αύξηση εισπράξεων από μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους στο εννεάμηνο

Aύξηση κατά 4,4% παρουσίασαν οι εισπράξεις στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία της χώρας για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου πέρυσι, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Οι εισπράξεις ξεπέρασαν τα 47,7 εκατ. ευρώ έναντι 45,7 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2014. Από το σύνολο των εισπράξεων, τα 37,3 εκατ. ευρώ προέρχονται από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα 10,4 εκατ. ευρώ από τα μουσεία. Κατά το 9μηνο, ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία αυξήθηκε κατά 6,9% και στους αρχαιολογικούς χώρους κατά 4,8%. Για τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι εισπράξεις μειώθηκαν κατά 2,5%, φθάνοντας σε 8,1 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή