Ξεκινούν οι ελληνικές ιπποδρομίες με διεθνείς συμμετοχές

Ξεκινούν οι ελληνικές ιπποδρομίες με διεθνείς συμμετοχές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζει σελίδα ο ελληνικός ιππόδρομος την ερχόμενη Παρασκευή. Την ημέρα εκείνη θα διεξαχθεί η πρώτη ιπποδρομία την οποία δεν θα διοργανώσουν οι «Ιπποδρομίες Α.Ε.», ο ιδιώτης κάτοχος της σχετικής άδειας. Χθες πραγματοποιήθηκαν οι εγγραφές των αλόγων και των αναβατών για την πρώτη ιπποδρομία υπό το νέο καθεστώς.

Παράλληλα, από σήμερα οι παίκτες του ιπποδρομιακού στοιχήματος θα μπορούν στοιχηματίζουν, όχι μόνον στις ελληνικές κούρσες, αλλά και σε κούρσες άλλων μεγάλων operators με τους οποίους έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία συνεργασίας. Ειδικότερα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα ποσά που θα συγκεντρώνονται από τους παίκτες στην Ελλάδα θα συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό ποσό που στοιχηματίζεται στο εξωτερικό για την ίδια κούρσα (common pool), με αποτέλεσμα ο παίκτης στη χώρα μας να συμμετέχει στη διεκδίκηση σημαντικού ύψους κερδών. Οι operators με τους οποίους θα συνεργαστούν οι «Ιπποδρομίες Α.Ε.», θυγατρική εταιρεία του ΟΠΑΠ, είναι η PMU (Γαλλία), BCI (Αγγλία) και Phumelela (N. Αφρική). Αρχικά, ο στοιχηματισμός για τις διεθνείς ιπποδρομιακές κούρσες θα προσφερθεί σε 300 πρακτορεία και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα συνεργαζόμενα πρακτορεία. Επίσης, η εκκίνηση θα γίνει με τις κούρσες της Phumelela και της BCI.

Σύμφωνα με στελέχη της διοργανώτριας εταιρείας, ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα των ελληνικών ιπποδρομιών βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Η εταιρεία προχώρησε σε εργασίες συντήρησης του αγωνιστικού στίβου και παράλληλα υλοποιεί εργασίες αναβάθμισης και βελτίωσης των χώρων και υποδομών των εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο. Μόνον για τη βελτίωση του στίβου αξιοποιήθηκαν 1.000 τόνοι αργίλου. Η ουσιαστική αναβάθμιση, ωστόσο, του ιπποδρομιακού στίβου αναμένεται να γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι, όπου οι κούρσες σταματούν λόγω καλοκαιριού.

Παράγοντες της αγοράς, ωστόσο, κάνουν λόγο για ένα ήπιο ξεκίνημα των ιπποδρομιών από την πλευρά της διοργανώτριας εταιρείας, με στόχο τον καλύτερο έλεγχο της ανάπτυξης του αθλήματος και του παιγνίου του αμοιβαίου στοιχηματισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή