Κατηφόρα για τα ελληνικά ομόλογα λόγω καθυστέρησης της αξιολόγησης

Κατηφόρα για τα ελληνικά ομόλογα λόγω καθυστέρησης της αξιολόγησης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κατηφόρα των ελληνικών ομολόγων συνεχίζεται και σήμερα, καθώς υπάρχουν μονο πωλητές ελληνικών ομολόγων και καθόλου αγοραστές. Η νέα χρονιά έχει ξεκινήσει άσχημα για πολλά ξένα χαρτοφυλάκια που θέλουν να ξεφορτωθούν ελληνικά ομόλογα αφού επανέρχεται το επενδυτικό ρίσκο για την Ελλάδα εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται στην αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα το 10ετές ομόλογο διαπραγματεύεται στα 60,00 λεπτά του ευρώ με την απόδοση στο 10,05%, το 2ετές ομόλογο έχει τιμή στα 85,00 λεπτά και απόδοση στο 15,45% ενώ το 3ετές ομόλογο έχει απόδοση 12,43% και τιμή που ανέρχεται στα 80,50 λεπτά του ευρώ.

Το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο που ανέρχεται στο 0,48%) αναρριχήθηκε σήμερα στις 957 μονάδες.

Αντίθετα με ότι συμβαίνει στην εγχώρια πλατφόρμα ομολόγων(ΗΔΑΤ) στην Ευρώπη, οι αποδόσεις των ευρωομολόγων υποχωρούν σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Το 10ετές Ιταλικό ομόλογο έχει απόδοση 1,58% από 1,66% την Τετάρτη, η γαλλική δεκαετία έχει απόδοση 0,82% από 0,84%, την χθεσινή μέρα, το ισπανικό δεκαετές εμφανίζει σήμερα απόδοση 1,70%. Το πορτογαλικό δεκαετές ομόλογο καταγράφει απόδοσ 3,08% και το Ιρλανδικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 1,11%από 1,09%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή