Με άνοδο έκλεισε το Χ.Α.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικράτησαν οι αγοραστές στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς η πολυήμερη πτώση είχε δημιουργήσει βραχυπρόθεσμες επενδυτικές ευκαιρίες. Ωστόσο η αξία των συναλλαγών παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα(65 εκατ. ευρω)γεγονός που αποδεικνύει ότι η αγορά παραμένει εύθραυστη καθώς δεν υπάρχουν οι θετικοί καταλύτες για να ανταπεξέλθει σε νέο κύμα ρευστοποιήσεων.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη +2,17% στις 534,34 μονάδες. Οι εβδομαδιαίες απώλειες έφθασαν το -4,32% ενώ από την αρχή του χρόνου η πτώση ανέρχεται στο -15,37%. To Χρηματιστήριο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς το 2016 και ενώ προέρχεται ηδη από μία ετήσια πτωση 23,59% το 2015. Το γεγονός ότι το 60,3% της αγοράς ελέγχεται από τα ξένα χαρτοφυλάκια αποδεικνύει πόσο ευάλωτη παραμένει η αγορά στις εισαγόμενες αναταράξεις. Παράλληλα η πλειοψηφία των εισηγμένων δείχνει αδιαφορία απέναντι στην μετοχική τους εικόνα αφού υπάρχουν δεκάδες μετοχές που πραγματοποιούν ελάχιστες συναλλαγές έως μηδενικές.

Ολες οι διοικήσεις των εισηγμένων προσπαθούν να θωρακισθούν απέναντι στην νέα χρονιά που όπως φαίνεται θα είναι εξίσου δύσκολη όπως και το 2015. Η διατήρηση των capital controls για 7ο συνεχόμενο μήνα στην  Ελλάδα συνεχίζει να δυσκολεύει την βιωσιμότητα των περισσοτέρων επιχειρήσεων και ειδικά σε όσες δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα για να καλύπτουν τις ταμειακές τους ανάγκες σε προμηθευτές, τράπεζες και προσωπικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή