Αυξημένες οι κρατήσεις αγροτουρισμού από Βορειοευρωπαίους

Αυξημένες οι κρατήσεις αγροτουρισμού από Βορειοευρωπαίους

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμική ζήτηση για κρατήσεις από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Αυστρία και την Ολλανδία τους μήνες Μάιο, Ioύλιο και Αύγουστο καταγράφει από τις αρχές του έτους το δίκτυο αγροτουριστικών και παραδοσιακών τουριστικών καταλυμάτων, Guest Inn.

Αυτό αναφέρει στην «Κ» η κ. Πέγκυ Μπαλιτσάρη, συνιδρύτρια του δικτύου, το οποίο ξεπέρασε τα 300 μέλη-καταλύματα σε όλη τη χώρα. Επίσης τονίζει ότι το έντονο κλίμα αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε, λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων, επηρέασε μόνο τις πρόωρες κρατήσεις (early booking) του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου. Η κ. Μπαλιτσάρη εκτιμά, με βάση και τις αναφορές που λαμβάνει από το εξωτερικό για την ασφάλεια που εκπέμπει η χώρα στις αγορές, ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται το 2016 μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών. Παράλληλα σημειώνει ότι μέχρι στιγμής υπάρχει σημαντική ζήτηση για κρατήσεις σε καταλύματα-μέλη του δικτύου που βρίσκονται σε κλασικούς ελληνικούς προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη, η Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες. Οι κρατήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, όπως προσθέτει, κινούνται περισσότερο από το 2015, με τη ζήτηση να προέρχεται κυρίως από το Βέλγιο. Η συνιδρύτρια του δικτύου υπογραμμίζει ότι οι επισκέπτες αναζητούν μικρά οικογενειακά καταλύματα και επιθυμούν προσωπική επαφή με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να ενημερωθούν για τους προορισμούς.

Σύμφωνα με την κ. Μπαλιτσάρη, το Guest Inn, που ανανέωσε πρόσφατα τον διαδικτυακό του τόπο, επιχειρεί την προβολή των θεματικών δραστηριοτήτων που προτείνουν και οργανώνουν οι ξενώνες του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, στόχος για το 2016 είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας των λιγότερο τουριστικών περιοχών της χώρας στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, για τις οποίες κρίνεται εφικτή η περαιτέρω ανάπτυξή τους λόγω της σημαντικής αύξησης πτήσεων στο αεροδρόμο της Θεσσαλονίκης από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Βρετανία και η Γαλλία. Στο πλαίσιο αυτό, συμπληρώνει, έχουν σχεδιαστεί στοχευμένες ενέργειες προβολής στη Γαλλία, στην Ολλανδία και στο Βέλγιο, την αμέσως προσεχή περίοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή