Μέ κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο

Μέ κέρδη άνοιξε το Χρηματιστήριο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε ικανοποητικά κέρδη που έφθασαν τα πρώτα λεπτά το +1,45% στις 542,10 μονάδες ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου το Χρηματιστήριο. Η άνοδος αυτή συνδέεται με την αναβάθμιση της αξιολόγηση της  μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε  "B-" από "CCC+" από την S&P θέτοντας σταθερό outlook στην αξιολόγηση.

Οπως υπογραμμίζει ο οίκος, παρά τα πολλαπλά σοκ η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από ότι ανέμενε. Σημειώνει δε ότι έως τα τέλη Μαρτίου, παρά τις διαφορές μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών, αναμένεται να υλοποιηθούν οι όροι της αξιολόγησης, ανοίγοντας το δρόμο για ελάφρυνση χρέους. Ωστόσο θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι απομένουν ακόμη 9 αναβαθμίσεις για να καταστεί η Ελλάδα αξιόπιστη ως προς την αποπληρωμή των χρεών. 

Επίσης στην έκθεσή της η  S&P προβλέπει ότι το 2016 θα είναι ένα ακόμη έτος στάσιμης ανάπτυξης, ενώ βλέπει πιο ισχυρή ανάκαμψη το 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή