Ρέγκλινγκ: Δεν επείγει η ελάφρυνση χρέους

Ρέγκλινγκ: Δεν επείγει η ελάφρυνση χρέους

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρένο» στα σενάρια για τη νέα ελάφρυνση του χρέους έβαλαν χθες τόσο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών όσο και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), κ. Κλ. Ρέγκλινγκ. «Εμείς θα περιμένουμε τώρα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και μετά, πιθανώς, θα υπάρξει μία τέτοια διαβούλευση (σ.σ. για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους). Αλλά από αυτήν τη θέση δεν μπορώ να προτρέξω με εικασίες» ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, κ. Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι «έως τώρα δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την Ελλάδα για το χρέος», κληθείσα να σχολιάσει δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο συζητείται το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ESM διμερή δάνεια από το πρώτο πακέτο στήριξης και να διαθέσει στην Ελλάδα «φρέσκο» χρήμα με ευνοϊκότερους όρους.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε χθες στη Le Figaro πως η συζήτηση για το χρέος θα ξεκινήσει μετά το τέλος της πρώτης αξιολόγησης, υποστηρίζοντας ότι το θέμα δεν χαρακτηρίζεται επείγον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή