Η αύξηση του επενδυτικού ρίσκου αποτυπώνεται στα ομόλογα

Η αύξηση του επενδυτικού ρίσκου αποτυπώνεται στα ομόλογα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση του επενδυτικού ρίσκου στην Ελλάδα λόγω της καθυστέρησης στην αξιολόγηση της οικονομίας αποτυπώνεται καθημερινά στην εγχώρια και στις διεθνείς πλατφόρμες ομολόγων.

Η τιμή του 10ετούς ομολόγου σήμερα ανήλθε στα 63,10 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 9,40%. Το 2ετές ομόλογο εμφάνισε απόδοση 13,80% και τιμή στα επίπεδα των 86,90 λεπτών. Το 3ετές ομόλογο κατέγραψε τιμή στα 82,70 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 11,45%. Ετσι το spread (διαφορά απόδοσης ελληνικού δεκαετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό δεκαετές που σήμερα υποχώρησε στο 0,45%) παρέμεινε σε απαγορευτικά επίπεδα για να μπορέσει η Ελλάδα να απευθυνθεί μόνη της στις αγορές καθώς έφθασε τις 895 μονάδες βάσης.

Οι αποδόσεις των ευρωομολόγων παρουσίασαν την εξής εικόνα: η ιταλική δεκαετία είχε απόδοση 1,55%, η γαλλική δεκαετία διαμορφώθηκε στο 0,76% και η Ισπανική δεκαετία ανήλθε στο 1,68%. Επίσης η πορτογαλική δεκαετία είχε απόδοση 3,02% και η Ιρλανδική δεκαετία παρουσίασε απόδοση 1,03%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή