ΟΕΕ: Οι διαδοχικές αυξήσεις φόρων εξάντλησαν τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων

ΟΕΕ: Οι διαδοχικές αυξήσεις φόρων εξάντλησαν τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαδοχικές αυξήσεις φόρων έχουν οδηγήσει στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογούμενων», αναφέρει σε δήλωσή του ο  πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κώστας Κόλλιας.

Με αφορμή τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο, ο κ. Κόλλιας επισημαίνει ότι αυτό σημαίνει πως μέτρα όπως η κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σε καμία περίπτωση δε θα φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της αύξησης των εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Μετά την αύξηση της ετήσιας εισφοράς αλληλεγγύης και της προκαταβολής φόρου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να σηκώσουν ακόμα ένα κεφαλικό φόρο», αναφέρει ο κ. Κόλλιας και ζητά την επί της ουσίας επανεξέταση του συγκεκριμένου μέτρου, μεικτό τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που να λαμβάνει υπόψη τα χρόνια ασφάλισης και το εισόδημα, απαλλαγή των νέων ασφαλισμένων από την καταβολή εισφορών για τον κλάδο σύνταξης για τα πέντε πρώτα χρόνια και πλαφόν 50% στο σύνολο των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή