Μειώθηκαν τον Ιανουάριο οι πωλήσεις Ι.Χ.

Μειώθηκαν τον Ιανουάριο οι πωλήσεις Ι.Χ.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή μείωση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων σημειώθηκε τον πρώτο μήνα της χρονιάς, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τον Ιανουάριο πουλήθηκαν 5.748 επιβατικά αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα. Εκτιμάται ότι ο τελικός αριθμός θα κυμανθεί γύρω σε 5.760 αυτοκίνητα, όταν προστεθούν και τα αυτοκίνητα που αφορούν μερικούς διαγωνισμούς. Συγκριτικά με τον περασμένο Ιανουάριο ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε κατά 1,5%.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι την υψηλότερη επίδοση στην ελληνική αγορά σημείωσε η Toyota. Η ιαπωνική μάρκα πούλησε 831 καινούργια αυτοκίνητα που ανήκουν στην πολυπληθή γκάμα της. H Toyota σύντομα θα ξεκινήσει το λανσάρισμα της νέας γενιάς του RAV- 4.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα των πωλήσεων κατέλαβε η γερμανική φίρμα Opel, η οποία διέθεσε 537 αυτοκίνητα και λανσάρει αυτή την περίοδο τη νέα γενιά του Astra. Η τριάδα κλείνει με μια γαλλική μάρκα, την Peugeot. Η επίδοσή της είναι 497 αυτοκίνητα. Η Peugeot λανσάρει το ανανεωμένο 208.

H Nissan βρίσκεται στην τέταρτη θέση της γενικής λίστας με 400 πωλήσεις. Ακολουθούν: VW 391 μονάδες, Suzuki 374, Ford 339, Citroen 274, Renault 232 και Fiat 228.

Η πρώτη μάρκα στην άτυπη premium κατηγορία είναι η BMW, η οποία διέθεσε 219 πολυτελή αυτοκίνητα. Η Volvo κατετάγη στη δεύτερη θέση με 201 πωλήσεις. Ακολούθησε η Audi με 158 πωλήσεις και την άτυπη κατάταξη των πολυτελών αυτοκινήτων κλείνει η Mercedes που ταξινόμησε 99 αυτοκίνητα. Πουλήθηκαν όμως και 14 αυτοκίνητα ιδιαίτερα υψηλής αξίας. Ειδικότερα, κυκλοφόρησαν 7 Land Rover, 3 Lexus, 3 Jaguar και 1 Porsche.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή