Εβδομάδα ισχυρών απωλειών για το Χρηματιστήριο

Εβδομάδα ισχυρών απωλειών για το Χρηματιστήριο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βυθίστηκε η χρηματιστηριακή αγορά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, καταγράφοντας 4 συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις με συνολικές απώλειες -9,62% και τις τραπεζικές μετοχές να συνθλίβονται σε νέα ιστορικά χαμηλά. Ο γενικός δείκτης σήμερα έκλεισε με απώλειες -1,09% και διολίσθησε στις 503,88 μονάδες που αποτελούν επίπεδα της 1ης Ιουνίου 2012. Από την αρχή του 2016 η Αθήνα υπολείπεται κατά -20,2% και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως μεταξύ των 90 χρηματιστηρίων με τις χειρότερες αποδόσεις.

Το κλίμα στην αγορά παραμένει θολό με τους επενδυτές να κινούνται νευρικά και να προσπαθούν να διασώσουν τις τοποθετήσεις τους αφού στις 24 πρώτες συνεδριάσεις του 2016 οι απώλειες του ΧΑ προσεγγίζουν τις ετήσιες απώλειες του 2015 που είχαν φθάσει το -23,59%.

Οσο παραμένει σε εκκρεμότητα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς και καθυστερεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας το χρηματιστήριο θα παραμείνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Το αρνητικό για την Ελληνική αγορά είναι ότι έχει το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο η αυξημένη μεταβλητότητα(volatility) των διεθνών αγορών λόγω πτώσης πετρελαίου και εμπορευμάτων  έχει ανεβάσει την αδρεναλίνη των hedge funds που πλέον σφυροκοπούν κατά ριπάς την πιο αδύναμη και ρηχή αγορά της Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή