Με «ύποπτα» εισοδήματα 5 δημόσιοι υπάλληλοι

Με «ύποπτα» εισοδήματα 5 δημόσιοι υπάλληλοι

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε υπαλλήλους με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων συνολικού ύψους 510.000 ευρώ εντόπισαν έπειτα από ελέγχους των «πόθεν έσχες» οι ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των διενεργούμενων ελέγχων περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των υπαλλήλων της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ολοκληρώθηκαν για το χρονικό διάστημα από την 1η Μαΐου 2015 έως τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους 89 στοχευμένοι έλεγχοι και βρέθηκαν πέντε υπάλληλοι με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν: δύο τελωνειακοί υπάλληλοι με απόκλιση 83.000 ευρώ και 101.000 ευρώ και τρεις εφοριακοί υπάλληλοι με απόκλιση 166.000 ευρώ, 78.000 ευρώ και 82.000 ευρώ.

Τα σχετικά πορίσματα στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για καταλογισμό υπέρ του Δημοσίου, και στον εισαγγελέα, για ποινική αξιολόγηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή