Προτροπή Μ. Σάλλα σε Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα

Προτροπή Μ. Σάλλα σε Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς Γερμανούς επενδυτές και εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Η Γερμανία έχει κάνει πάρα πολλά για την Ελλάδα στο πλαίσιο της κρίσης, χρηματοδοτώντας το μεγαλύτερο μέρος των προγραμμάτων βοήθειας. Εδώ και πολύ καιρό συνεργαζόμαστε στενά με πολλές γερμανικές επιχειρήσεις, όπως οι Fraport, Lidl, Hochtief, Tui και Beiersdorf, για να αναφέρω μερικές μόνο από αυτές. Αν μου επιτρέπεται να εκφράσω μια επιθυμία, αυτή θα ήταν η εξής: Επενδύστε στην Ελλάδα! Παρ’ όλους τους επικριτές: Στην Ελλάδα προσφέρονται καλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Σάλλας.

Σε ερώτηση για τη σημαντική πτώση των τιμών των μετοχών των τραπεζών λίγους μήνες μόνο μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γενικότερο περιβάλλον της αγοράς. «Οι αγορές αυτή τη στιγμή παρακολουθούν ακόμα πιο επιφυλακτικά τη νομισματική πολιτική. Οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες όπως ο Dow Jones και ο Dax έχουν σημειώσει σαφώς απώλειες από την αρχή του έτους, κάτι που επηρέασε όλες τις τράπεζες – δεν πρόκειται αποκλειστικά για ελληνικό φαινόμενο. Δικό μας έργο είναι η συνεπής εκτέλεση των εργασιών μας, η βελτίωση των αδύνατων σημείων μας και η εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής». Οπως σημείωσε, η στρατηγική του Ομίλου Πειραιώς αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση των εξόδων και στην «άγρυπνη» παρακολούθηση των πηγών κερδοφορίας, ενισχύοντας τη θέση του ομίλου. Σημείωσε επίσης ότι έχει πραγματοποιηθεί ικανοποιητική πρόοδος στην αναδιάρθρωση των επισφαλών δανείων μας. Σε ερώτηση αν θα χρειαστούν νέα κεφαλαιακή ενίσχυση οι τράπεζες, ο κ. Σάλλας υπογράμμισε ότι «μπορώ να μιλήσω μόνο για τον δικό μας οργανισμό και η Τράπεζα Πειραιώς, με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας βασικών ιδίων κεφαλαίων στο 19,6%, βρίσκεται προς το παρόν σε καλή θέση».

Οσον αφορά την άρση των capital controls σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από την πολιτική και τη νομισματική πολιτική.

Τέλος, για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων τόνισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ιδρύσει ήδη από το 2013 μια δική της μονάδα αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων, «η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στο έργο της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή