Με μικρή αύξηση ξεκίνησαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις φέτος

Με μικρή αύξηση ξεκίνησαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις φέτος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων σε ποσοστό μόλις 1,9% ξεκίνησε η χρονιά για τον ελληνικό προορισμό, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, ο αριθμός των διεθνών αεροπορικών αφίξεων τον πρώτο μήνα του έτους έφθασε σε 272.243. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» οι αφίξεις τον Ιανουάριο αυξήθηκαν κατά 5,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2015, φθάνοντας σε 196.000. Αντίθετα, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 5,6%, φθάνοντας σε 73.335. Επίσης, στα Χανιά, που είχαν αφίξεις τον προηγούμενο μήνα από το εξωτερικό, η κίνηση παρουσίασε πτώση κατά 4,9%.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα αδυνατεί να προσελκύσει μεγάλο αριθμό ξένων τουριστών κατά τη χειμερινή περίοδο, παρά τα προβλήματα, κυρίως σε επίπεδο ασφάλειας, που αντιμετωπίζουν άλλοι ανταγωνιστικοί προορισμοί. Παράλληλα, το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα έχει επηρεάσει αρνητικά τις κρατήσεις και για τη θερινή περίοδο από ορισμένες βασικές ξένες αγορές σε κάποιους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς του Αιγαίου, όπως για παράδειγμα στην Κω.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που αφορούν στην εγκατάσταση των κέντρων καταγραφής προσφύγων και των αναφορών που γίνονται για την τουριστική κίνηση απ’ όλους τους εμπλεκομένους, απήυθυνε έκκληση προς την πολιτεία για την άμεση ολοκλήρωση της οργάνωσής τους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, πρέπει να λειτουργήσουν οργανωμένες δομές για την άμεση προώθηση των προσφύγων και καθώς πλησιάζει η έναρξη της υψηλής τουριστικής περιόδου, να διασφαλιστεί η θετική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό ώστε να μην επηρεαστεί η ροή της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης. Επιπλέον, η Ομοσπονδία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο τουρισμός αποτελεί το πλέον άμεσο και παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας και πρέπει να διαφυλαχθεί από την πολιτεία, τους επαγγελματίες και όλη την ελληνική κοινωνία σε απόλυτο συντονισμό. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί ότι πρέπει να μεταφερθεί στις διεθνείς αγορές το μήνυμα ότι: «H χώρα μας είναι ασφαλής και διακρίνεται για τη φιλοξενία και τον πολιτισμό της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή