Σύντομα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χαμόγελα Δροσιάς» από τη Frigoglass

Η Frigoglass κάνει πράξη για 2η συνεχή χρονιά την ενέργεια «Χαμόγελα Δροσιάς». Με την προσφορά επαγγελματικών ψυγείων υποστηρίζει βασικές λειτουργικές ανάγκες των οργανισμών και βοηθά εκατοντάδες παιδιών και προσφύγων. Σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμό» (www.desmos.org), η εταιρεία προσέφερε επαγγελματικά ψυγεία σε έξι Οργανισμούς Κοινωφελούς Πρόνοιας, τα οποία έφεραν το μήνυμα «Frigoglass, Χαμόγελα Δροσιάς». Παράλληλα, όλη η οικογένεια εργαζομένων της Frigoglass στην Ελλάδα ανταποκρίθηκε ενεργά στο κάλεσμα της εταιρείας συμβάλλοντας στη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να εφοδιαστούν τα ψυγεία με τρόφιμα. Σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και χαράς, εκπρόσωποι της Frigoglass και του Δεσμού παρέδωσαν στους κοινωφελείς οργανισμούς που συμμετείχαν ψυγεία και τρόφιμα, για τη στήριξη παιδιών και προσφύγων.

Μνημόνιο κατανόησης για την τουριστική συνεργασία της Ελλάδας και της Αιγύπτου θα υπογράψει η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά με τον ομόλογό της Αιγύπτιο υπουργό Χισάμ Ζαζού. H κ. Κουντουρά επισκέπτεται την Αίγυπτο έπειτα από επίσημη πρόσκληση του κ. Ζαζού, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς Τουρισμού στη χώρα των πυραμίδων. Επίσης, η αναπλ. υπουργός θα συναντηθεί με εκπρόσωπους της τουριστικής οικονομίας της Αιγύπτου και με μέλη της ελληνικής κοινότητας και του Πατριαρχείου.

Αύξηση 27,3% στις πωλήσεις για Space

O ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Space Hellas το 2015 ενισχύθηκε κατά 27,3% και διαμορφώθηκε στα 54,9 εκατ. ευρώ, έναντι 43,1 εκατ. ευρώ το 2014. Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο στις 798.000 ευρώ την εξεταζόμενη περίοδο, έναντι 749.000 ευρώ το 2014. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης: «Ο όμιλος, στηριζόμενος σε ένα υγιές και ιδιαίτερα ενεργό πελατολόγιο, κατάφερε το 2015, υπό αντίξοες συνθήκες, να αυξήσει το μερίδιο αγοράς του και να διατηρήσει υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης. Αξιοσημείωτη ήταν η κερδοφόρος συμμετοχή όλων των προϊοντικών διευθύνσεων στο εταιρικό αποτέλεσμα, με ιδιαίτερη συνεισφορά από τα συστήματα και τις εφαρμογές πληροφορικής». Τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν σε 13,1 εκατ. το 2015, έναντι 12,4 εκατ. το 2014, αύξηση που αποτυπώθηκε και στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), η οποία έκλεισε σε 4,4 εκατ. το 2015, έναντι 4,1 εκατ. το 2014. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 81% και ανήλθαν σε 753.000 ευρώ το 2015, έναντι 416.000 ευρώ το 2014. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 13,9 εκατ. το 2015.

30 νέα καταστήματα θα ανοίξει την επόμενη 5ετία η 5àsec

Η 5àsec, με έδρα την Ελβετία, είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καθαριστηρίων στον κόσμο, με παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, με πάνω από 2.000 καταστήματα. Το master franchise της 5àsec στην Ελλάδα έχει αναλάβει η EMD Global Cleaners. Το πλάνο της EMD για την επόμενη πενταετία περιλαμβάνει το άνοιγμα επιπλέον 30 καταστημάτων, από τα 24 που διαθέτει σήμερα πανελλαδικά, με τα πρώτα 2 να αναμένεται να λειτουργήσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου. Η 5àsec σήμερα απασχολεί 90 άτομα στην Ελλάδα και προσβλέπει στη δημιουργία διπλάσιου αριθμού νέων θέσεων εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή