Νέα αναστολή νόμου για δημόσιες συμβάσεις

Νέα αναστολή νόμου για δημόσιες συμβάσεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλη μία παράταση στην αναστολή εφαρμογής του νόμου 4281/2014 που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις έδωσε η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατατέθηκε στο πρόσφατο νομοσχέδιο για το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα».

Ο λόγος; Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι ακόμη έτοιμο, παρά τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε ότι θα ψηφισθεί μέσα στον Φεβρουάριο και θα ισχύσει από την 1η Μαρτίου 2016. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το προσχέδιο έχει ήδη αποσταλεί στους δανειστές και αναμένονται τα σχόλιά τους, καθώς η αναμόρφωση της νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση. Η αναστολή του νόμου 4281/2014 προβλεπόταν αρχικά έως τις 29/2/2016, αλλά, λόγω της καθυστέρησης που υπάρχει αναστέλλεται –με βάση την τροπολογία που κατατέθηκε χθες– έως τις 30 Απριλίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4281/2014, που είχε γίνει από τον Κ. Χατζηδάκη και ο οποίος δεν ενσωμάτωνε τις πιο πρόσφατες κοινοτικές οδηγίες για τις δημόσιες συμβάσεις, επί της ουσίας δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκίνησε η αναστολή εφαρμογής του, καθώς στόχος ήταν η θέσπιση νέου νόμου. Η πρώτη αναστολή του νόμου έγινε τον Μάρτιο του 2015 και προέβλεπε ότι η αναστολή αυτή θα ισχύσει έως τις 31/12/2015. Ακολούθησε η πρώτη παράταση της αναστολής του νόμου, που θεσπίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και προέβλεπε την αναστολή έως τις 29/2/2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή