Φ. Καραβίας: Απαιτείται ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Φ. Καραβίας: Απαιτείται ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή βράβευσης του 3ου διαγωνισμού του προγράμματος «Η Ελλάδα καινοτομεί», που διοργανώνουν από κοινού η Eurobank και ο ΣΕΒ.

Στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, κάτι που, όπως τόνισε, αποτελεί επιβεβλημένη και συμφέρουσα επιλογή. Ο κ. Καραβίας σημείωσε ότι είναι επιβεβλημένη, επειδή η χώρα βρίσκεται υπό τριπλή κρίση –δημοσιονομική, προσφυγική και τις πιέσεις των διεθνών οικονομικών αναταράξεων– και συμφέρουσα επειδή η Ιστορία έχει δείξει ότι, κάθε φορά που σημειώνεται καθυστέρηση, τα μέτρα που τελικώς λαμβάνονται είναι σημαντικά υψηλότερα.

Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank: «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει όσο διατηρείται κλίμα αβεβαιότητας». Υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι δαπάνες για συντάξεις διαμορφώνονται στο 16% του ΑΕΠ, επίπεδο 4 μονάδες πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, και το μεγαλύτερο μέρος τους καλύπτεται από το Δημόσιο, καθώς έχουμε φθάσει στο σημείο να αναλογεί μόλις 1,35 εργαζόμενος για κάθε ένα συνταξιούχο. Ο κ. Καραβίας χαρακτήρισε αναγκαία όσο ποτέ τη στροφή της οικονομίας προς την καινοτομία, σημειώνοντας ότι η στρατηγική της Eurobank έχει ήδη προσαρμοστεί στην παραπάνω αναγκαιότητα. Τόνισε ότι οι νέες χορηγήσεις δανείων της τράπεζας αφορούν υψηλής ποιότητας επιχειρηματικά σχέδια. Σε ό,τι αφορά τις αναδιαρθρώσεις, τόνισε ότι η τράπεζα προχωρά σε αναδιαρθρώσεις δανείων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, ακόμα και σε διαγραφή μέρους των απαιτήσεων υπό την προϋπόθεση ότι εισέρχονται νέα κεφάλαια στις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας στην ομιλία του υπογράμμισε τις μεγάλες δυνατότητες της χώρας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι απαιτούνται «άλματα» σε επίπεδο καινοτομίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή