Τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου

Τουριστική συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μνημόνιο κατανόησης για τη συνεργασία στον τουρισμό υπέγραψε η αρμόδια υπουργός Eλενα Κουντουρά με τον Αιγύπτιο ομόλογό της Χισχάμ Ζααζού, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Κάιρο. Το μνημόνιο προβλέπει κοινές ενέργειες για την ανταλλαγή τουριστικών ροών και την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων σε Ελλάδα και Αίγυπτο από τρίτες χώρες. Προωθείται επίσης η συνεργασία στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, σε δράσεις αμοιβαίας τουριστικής προβολής και στη διευκόλυνση των τουριστικών επενδύσεων.

Για την υλοποίηση των κοινών δράσεων συστήνεται μεικτή επιτροπή τουρισμού. Σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό της, η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς και στην κοινή βούληση σύσφιγξης των τουριστικών σχέσεων με αμοιβαία οφέλη.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου και της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, όπως επιβεβαιώθηκε σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αίγυπτο και του προέδρου της Αιγύπτου Φατάχ αλ Σίσι στην Αθήνα.

Η κ. Κουντουρά θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας, με τον πρόεδρο του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων.

Επιπλέον θα συναντηθεί με εκπροσώπους και μέλη της ελληνικής κοινότητας και με εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή