Προειδοποίηση Στουρνάρα: Αμεση ανάγκη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Προειδοποίηση Στουρνάρα: Αμεση ανάγκη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τη χώρα αναφέρθηκε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της ΤτΕ, σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία, με την χώρα να βρίσκεται υπο την ασφυκτική πίεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγισης, του προσφυγικού αλλά και της ραγδαίας επιδείνωσης των διεθνών συνθηκών.

Ο διοικητής επανέλαβει την σημασία της ταχύτατης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης για την απομάκρυνση της αβεβαιότητας και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τόσο τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού όσο και το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών. Επίσης σημείωσε ότι το μέγεθος των προβλημάτων και η οριακή κατάσταση της χώρας, επιβάλλουν τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

"Η ελληνική πλευρά πρέπει να ενστερνιστεί το πρόγραμμα ως αναγκαίο μέσο προσαρμογής και μεταρρύθμισης της οικονομίας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας ότι πρώτο και κρίσιμο βήμα για τις μελλοντικές εξελίξεις είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η θετική αξιολόγηση θα τονώσει την πραγματική οικονομία και θα οδηγήσει στη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους.

"Η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια έχει διανύσει έναν επίπονο δρόμο προσαρμογής με μεγάλο κοινωνικό κόστος, αλλά και με απτά αποτελέσματα. Όσα απομένουν να ολοκληρωθούν είναι ένα μικρό μόνο μέρος της μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει" τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή