Νέες κινητοποιήσεις από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Νέες κινητοποιήσεις από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού προετοιμάζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο προκήρυξης 48ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας εντός του Μαρτίου και σίγουρα κατά την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε αρχικά να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 9 Μαρτίου, σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας, που επίσης αντιδρούν με το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, παρά τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για μικρές βελτιώσεις. Να σημειωθεί ότι για σήμερα οι επιστημονικοί φορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί, στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Θα συναντηθούν επίσης με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για να εκθέσουν τις απόψεις τους.

Η ΓΣΕΕ έλαβε ομόφωνη απόφαση να προχωρήσει στην προκήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας, όταν η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει την απαίτησή της για άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου Κατρούγκαλου, που το χαρακτηρίζει «ηθικά μη βιώσιμο και απαράδεκτο».

Αλλά και η ΑΔΕΔΥ καλεί σε σύσκεψη, σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, όλους τους φορείς που αντιδρούν με το ασφαλιστικό, για να καθοριστούν από κοινού οι κινητοποιήσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή