Μικρές μεταβολές στην εγχώρια αγορά ομολόγων

Μικρές μεταβολές στην εγχώρια αγορά ομολόγων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν αμετάβλητη ήταν η σημερινή εικόνα στην εγχώρια αγορά ομολόγων. Πολύ μικρές διακυμάνσεις στις τιμές και στις αποδόσεις, με τους επενδυτές να απέχουν αφού  η αύξηση του πολιτικού ρίσκου της χώρας σε συνδυασμό με την έξαρση του προσφυγικού θέματος και την παράταση της διαπραγμάτευσης έχει δημιουργήσει ένα τοξικό επενδυτικό περιβάλλον.

Το spread του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε ελαφρά σήμερα στις 1.029 μονάδες βάσης σε σύγκριση με την Τετάρτη που είχε διαμορφωθεί στις 1.031 μονάδες βάσης.

Το 2ετές ομόλογο εμφάνισε μέση τιμή στα 89,70 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 11,85%, το 3ετές ομόλογο είχε τιμή στα 78,90 λεπτά και απόδοση που ανήλθε στο 13,5%. Το 10ετές ομόλογο κατέγραψε τιμή στα 58,50 λεπτά με την απόδοση να ανέρχεται στο 10,45%.

Στα ευρωομόλογα το δεκαετές γερμανικό ομόλογο είχε απόδοση στο 0,16%, η ιρλανδική δεκαετία παρουσίασε απόδοση στο 0,94% και η πορτογαλική δεκαετία είχε απόδοση 3,40%. Το ισπανικό δεκαετές ομόλογο εμφάνισε απόδοση 1,60%, η γαλλική δεκαετία είχε απόδοση 0,53% και το ιταλικό δεκαετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 1,52%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή