Ξεκινά η διαδικασία για επέκταση της σύμβασης του ΔΑΑ

Ξεκινά η διαδικασία για επέκταση της σύμβασης του ΔΑΑ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά επισήμως, μετά και τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος», η διαδικασία διαπραγμάτευσης της παράτασης της σύμβασης παραχώρησης του Αερολιμένα Αθηνών. Χθες το Δ.Σ. του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) έλαβε ομόφωνη απόφαση, με την οποία εξουσιοδοτείται η διοίκησή του να διευκολύνει τη διαδικασία των συζητήσεων. Και τα εννέα μέλη του Δ.Σ. ψήφισαν υπέρ της έναρξης των διαπραγματεύσεων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ως πρώτο βήμα, αναμένεται ν’ αποτελέσει μια επιστολή-απάντηση της διοίκησης του ΔΑΑ στο σχετικό αίτημα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν χθες ότι τις διαπραγματεύσεις από την πλευρά του ΔΑΑ θα κάνει το management της επιχείρησης, αλλά οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από σύσσωμο το Δ.Σ. και όχι από μεμονωμένα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Καναδοί μέτοχοι εμφανίσθηκαν ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τις κινήσεις του πρόεδρου του ΔΑΑ Παν. Ρουμελιώτη. Ειδικότερα στηλίτευσαν τις δηλώσεις του τελευταίου σε ραδιοφωνικό σταθμό, στις οποίες γίνονταν λόγος για «σκάνδαλο» στον ΔΑΑ.

Ο κ. Ρουμελιώτης εμφανίσθηκε συγκαταβατικός και σημείωσε ότι εξέφρασε τις προσωπικές του εκτιμήσεις και ως πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας που ενδιαφέρεται για τη χώρα του. Οπως και να έχει η κατάσταση, οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ το θέμα φέρεται πλέον να χειρίζεται από την πλευρά της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης. Αν όλα πάνε καλά, και τελικά υπάρξει συμφωνία, αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του α΄ εξαμήνου του 2016. Σε δεύτερο χρόνο η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσουν τη διάθεση μετοχών του ΔΑΑ, κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ (30%). O ΔΑΑ συνιστά σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, καθώς η χώρα ενισχύεται τουριστικά. Παράλληλα αναμένεται να υπάρξει διεύρυνση του ανταγωνισμού, με την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή