Υποτονική η αγορά ομολόγων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα υποτονικές ήταν οι συναλλαγές στην εγχώρια αγορά ομολόγων στις τελευταίες συνεδριάσεις του Φεβρουαρίου. Οι αποδόσεις των κρατικών εκδόσεων παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα καθώς οι επενδυτές παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι στην εγχώρια οικονομία εξαιτίας του πολιτικού ρίσκου της χώρας.

Στη προτελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου το 2ετές ομόλογο είχε  τιμή στα 90,30 λεπτά του ευρώ ενώ η απόδοση κυμάνθηκε στο 11,30%. Το 3ετές ομόλογο είχε τιμή στα 79,20 λεπτά του ευρώ και απόδοση που διαμορφώθηκε στο 13,30%. Το 10ετές ομόλογο είχε μέση τιμή στα 59,00 λεπτά του ευρώ στη συνεδρίαση της Παρασκευής  με την απόδοση να ανέρχεται στο 10,35%.

Το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο)  διαμορφώθηκε στις 1.020 μονάδες βάσης. Να σημειώσουμε ότι στο ξεκίνημα της εβδομάδας το spread είχε ανέλθει στις 1.026 μονάδες βάσης.

Στα ευρωομόλογα της νοτίου Ευρώπης, η απόδοση του Ιταλικού δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε 1,48%, το γαλλικό δεκαετές ανήλθε στο 0,51% και το ισπανικό δεκαετές είχε απόδοση 1,58%. Η πορτογαλική δεκαετία παρουσίασε μέση απόδοση 3,14%, η Ιρλανδική δεκαετία είχε μέση απόδοση 0,90% και η γερμανική δεκαετία κατέγραψε απόδοση 0,15%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή