Ανοδικά οι κρατήσεις από Γερμανία – Ισχυρό πλεονέκτημα της Ελλάδας η ασφάλεια

Ανοδικά οι κρατήσεις από Γερμανία – Ισχυρό πλεονέκτημα της Ελλάδας η ασφάλεια

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινούνται οι κρατήσεις από τη Γερμανία για τη χώρα μας τη φετινή σεζόν, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μεγάλων τουριστικών οργανισμών, οι οποίοι με ειδικές αναφορές προτρέπουν τους Γερμανούς να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα και την περίοδο του Πάσχα.

Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες η καρδιά του παγκόσμιου τουρισμού χτυπά στο Βερολίνο, όπου διεξάγεται η ΙΤΒ, μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο. Οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί διαπιστώνουν ότι οι κρατήσεις σε προορισμούς χωρίς μεταναστευτικές και προσφυγικές πιέσεις στη χώρα μας, όπως η Κρήτη και η Κέρκυρα, κινούνται με ανοδικούς ρυθμούς. Αντίθετα, η ζήτηση είναι μειωμένη σε προορισμούς με υψηλές μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, όπως, για παράδειγμα, στη Λέσβο και στη Σάμο.

Ισχυρό πλεονέκτημα για την Ελλάδα τη φετινή σεζόν προβάλλει η ασφάλεια που εκπέμπει ως προορισμός. Στον αντίποδα, προορισμοί με συχνά περιστατικά τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αντιμετωπίζουν προβλήματα στον τουρισμό τους. Ενδεικτικά, ο Τhomas Cook, ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς στον κόσμο, ακύρωσε χθες το θερινό του πρόγραμμα στη Βρετανία προς το Σαρμ Ελ Σέιχ, το δημοφιλέστερο θέρετρο της Αιγύπτου. Σε σχέση με την Ελλάδα, ο Thomas Cook κάνει εκτενή αναφορά στο ορθόδοξο Πάσχα, που εορτάζεται φέτος την 1η Μαΐου, προτρέποντας τους Γερμανούς τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα μας εκείνη την περίοδο. Επιπλέον, περιγράφει πακέτα διακοπών που έχει δημιουργήσει για την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας σε ξενοδοχεία που βρίσκονται υπό την ομπρέλα ξενοδοχειακών του αλυσίδων στην Κρήτη και τη Ρόδο. Ειδική αναφορά για το Πάσχα στην Ελλάδα κάνει και ο τουριστικός οργανισμός FTI. Στην αναφορά του περιλαμβάνει και πακέτα διακοπών που έχει δημιουργήσει για ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται στην Κρήτη, στην Κω και στη Ρόδο.

Στο μεταξύ, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα σε σχέση με τον τουρισμό βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα των κύκλων συζήτησης και διαλέξεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της ΙΤΒ. Μεταξύ άλλων, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που έχει προγραμματισθεί για σήμερα θα παρουσιαστεί το παράδειγμα της Αλβανίας. Ειδικότερα, θα αναλυθεί πώς η Γερμανία βοήθησε την ανάπτυξη του τουρισμού της και πώς η δημιουργία ενός μεγάλου φάσματος τουριστικών προϊόντων ενίσχυσε δυνητικά την οικονομία της. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετασθεί αν όλα τα παραπάνω επέδρασαν στις τάσεις μετανάστευσης από τη χώρα. Παράλληλα, ο μη κυβερνητικός οργανισμός Maltese καλεί εκθέτες και επισκέπτες της ITB να βοηθήσουν το έργο του για την υποστήριξη των προσφύγων που διαμένουν στο Βερολίνο. Από τους επισκέπτες ζητείται να δωρίσουν συγκεκριμένα είδη τροφίμων κ.ά., ενώ από τους εκθέτες να παραδώσουν στο τέλος της έκθεσης τις γλάστρες που διακοσμούν τα περίπτερα τους για τον εξωραϊσμό των καταλυμάτων των προσφύγων.

Εξάλλου, περί τις 40 γερμανικές εταιρείες –όπως οι TUI, Lufthansa, Airbus, Opel, Telekom, Siemens, VW– μεταξύ των οποίων πολλές με τουριστική δραστηριότητα έχουν αναλάβει κοινή πρωτοβουλία για να προσφέρουν θέσεις εργασίας, προγράμματα κατάρτισης και υποστήριξης για τους πρόσφυγες στη Γερμανία. Ειδικότερα, η TUI παρέχει μαθήματα γερμανικής γλώσσας, ενώ η Lufthansa στηρίζει ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους νέους μετανάστες να εισέλθουν στον κόσμο της εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή