Πτωτική πορεία για τις τιμές των ελληνικών ομολόγων

Πτωτική πορεία για τις τιμές των ελληνικών ομολόγων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτική πορεία παρουσίασαν σήμερα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων καθώς η έναρξη των συζητήσεων για την αξιολόγηση της οικονομίας επαναφέρει την εσωστρέφεια και την αύξηση του πολιτικού ρίσκου της χώρας.

Η τιμή του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε στα 92,70 λεπτά του ευρώ από 93,00 λεπτά στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου αναρριχήθηκε σήμερα στο 9,40% από 9% την Τρίτη. Το 3ετές ομόλογο είχε τιμή 85,10 λεπτά από 85,70 στη χθεσινή συνεδρίαση. Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 9,25%. Το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) ανήλθε σήμερα στις 902 μονάδες βάσης.

Το γερμανικό δεκαετές ομόλογο είχε απόδοση 0,23% και η ιρλανδική δεκαετία ανήλθε στο 0,89% ενώ στη Πορτογαλία το δεκαετές ομόλογο είχε απόδοση 3,16%. Η ισπανική δεκαετία έχει απόδοση 1,58%, η ιταλική δεκαετία έχει απόδοση 1,42% και η ιταλική δεκαετία παρουσίασε απόδοση 1,42%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή