Ρευστοποίησεις ομολόγων λόγω κυβερνητικής κρίσης

Ρευστοποίησεις ομολόγων λόγω κυβερνητικής κρίσης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρευστοποιήσεις ελληνικών ομολόγων κατεγράφησαν σήμερα με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αποδόσεις και να μειωθούν οι τιμές. Αφορμή των ρευστοποιήσεων μετά από ένα τριήμερο ανοδικό ράλι των τιμών αποτέλεσε η κυβερνητική κρίση που είναι σε εξέλιξη μετά τη δήλωση του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Το 10ετές ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 66,5 λεπτά του ευρώ από 67,30 λεπτά που είχε διαμορφωθεί την Τρίτη, ενώ η σημερινή απόδοση κυμάνθηκε στο 8,77% από 8,60% την χθεσινή μέρα. Το 3ετές ομόλογο κατέγραψε σήμερα τιμή στα 87,60 λεπτά του ευρώ από 88,70 λεπτά την Τρίτη, με την απόδοση να ανέρχεται σήμερα στο 9,58% από 9,15% στην συνεδρίαση της Τρίτης. Το 2ετές ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 92,90 λεπτά του ευρώ από 95,00 λεπτά την Τρίτη με την μέση απόδοση σήμερα να κυμαίνεται στο 9,26% από 7,5% στη χθεσινή μέρα. Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) διαμορφώθηκε στις 847 μονάδες βάσης από 832 μονάδες βάσης που ήταν το spread στη χθεσινή συνεδρίαση.

Στα ευρωομόλογα, η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε το 1,33%, το γαλλικό δεκαετές είχε απόδοση 0,63% και το ισπανικό ομόλογο παρουσίασε απόδοση 1,49%. Η πορτογαλική δεκαετία εμφάνισε απόδοση 2,93% και το ιρλανδικό δεκαετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 0,87%. Το δεκαετές γερμανικό ομόλογο εμφάνισε σήμερα απόδοση 0,30% από 0,28% που ήταν η απόδοση της χθεσινής συνεδρίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή