Βουλή: Ερώτηση για αλλαγή φορολογικού πλαισίου στην Ελληνική Ναυτιλία

Βουλή: Ερώτηση για αλλαγή φορολογικού πλαισίου στην Ελληνική Ναυτιλία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρύτατες θα είναι οι αρνητικές συνέπειες στο σύνολο της ελληνικής Ναυτιλίας τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος με επίκαιρη ερώτησή του στην Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Ναυτιλίας – Νησιωτικής Πολιτικής Θεόδωρο Δρίτσα, ζητά να ενημερωθεί πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις επαπειλούμενες συνέπειες σε κάθε κλάδο της Ελληνικής Ναυτιλίας μετά την επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών από την αρμόδια επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ, η οποία ζητά αλλαγές στο ειδικό φορολογικό καθεστώς του Νόμου 27/1975.

Ο Σίμος Κεδίκογλου αναφέρει ότι «μετά την επιστολή – τελεσίγραφο της αρμόδιας επιτρόπου για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία έχει αποσταλεί στο υπουργείο Οικονομικών και την ταυτόχρονη απειλή για παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εάν δεν εφαρμοστούν οι τροποποιήσεις, που προβλέπονται στο ειδικό φορολογικό καθεστώς του νόμου 27/1975, που διέπει τη λειτουργία της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη χώρα μας, πολλαπλασιάζονται οι φόβοι για ευρύτατες αρνητικές συνέπειες στο σύνολο της Ελληνικής Ναυτιλίας».

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίπτει τα ελληνικά επιχειρήματα και ζητά να γίνουν εντός 24 μηνών τροποποιήσεις στο νόμο αριθ. 27 της 19ης Απριλίου 1975.

Ο υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ προσθέτει ότι η αλλαγή του φορολογικού πλαισίου προς την κατεύθυνση της επιβολής υψηλότερης φορολογίας σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών σε ανταγωνιστικότερες χώρες, οι οποίες έχουν ειδικές διατάξεις με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή