Αισιοδοξία Γκουαλτιέρι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας

Αισιοδοξία Γκουαλτιέρι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος ότι θα κλείσει εγκαίρως η διαπραγμάτευση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ρ. Γκουαλτιέρι, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες και είχε σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής.

Οπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «έχει γίνει πρόοδος, είμαι εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την υλοποίηση του προγράμματος». Παράλληλα, συμπλήρωσε πως μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα, κ. Ντ. Κοστέλο, «η γενική μας εντύπωση είναι θετική». Πάντως, ξεκαθάρισε ότι κατά τη γνώμη του είναι «απαραίτητο, σημαντικό και πιθανό» να κλείσει γρήγορα ο πρώτος έλεγχος, ενώ σημείωσε ότι «ενθαρρύνουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να κλείσουν τον έλεγχο».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συζήτηση για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο κ. Γκουαλτιέρι ξεκαθάρισε ότι η όποια συζήτηση γίνει δεν θα αφορά τη λήψη απόφασης για «κούρεμα» του χρέους. Οπως είπε, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επιτευχθεί «κάποια ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να μείνουν στην εφαρμογή της υπάρχουσας συμφωνίας, ενώ ζήτησε και από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. Πάντως, εκτίμησε πως θα μπορούσαν και πρέπει να γίνουν περισσότερα σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση του ενεργειακού τομέα και τη συγκράτηση των αμυντικών δαπανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή