Μικρή βελτίωση στις τιμές των κρατικών ομολόγων

Μικρή βελτίωση στις τιμές των κρατικών ομολόγων

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιλεκτικές τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα βελτίωσαν ελαφρά τις τιμές των κρατικών εκδόσεων με το country risk της Ελλάδας να επηρεάζει την στρατηγική των διαχειριστών ομολόγων κυρίως στις διεθνείς πλατφόρμες, διότι στην ελληνική ηλεκτρονική πλατφόρμα οι συναλλαγές είναι αμελητέες.

Το 2ετές ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 93,40 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να κυμαίνεται στο 9%. Το 3ετές ομόλογο είχε τιμή στα 88,20 λεπτά και απόδοση στο 9,40% ενώ η 10ετία σημείωσε μέση τιμή στα 67,90 λεπτά και απόδοση στο 8,5%. Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο διαμορφώθηκε στις 834 μονάδες βάσης.

Το 10ετές κυπριακό ομόλογο εμφάνισε απόδοση 3,77%, η ιταλική δεκαετία είχε απόδοση 1,22% και η γαλλική δεκαετία κατέγραψε μέση απόδοση στο 0,49%. Η ισπανική δεκαετία εμφάνισε απόδοση 1,43%, το πορτογαλικό δεκαετές ομόλογο είχε μέση απόδοση 2,93% και το 10ετές γερμανικό ομόλογο σημείωσε απόδοση 0,16% ενώ το 10ετές ιρλανδικό ομόλογο εμφάνισε απόδοση 0,72%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή