Κατασχέσεις χρυσού, Ι.Χ., ναρκωτικών στα τελωνεία

Κατασχέσεις χρυσού, Ι.Χ., ναρκωτικών στα τελωνεία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατασχέσεις ναρκωτικών, καπνικών προϊόντων, χρυσού και ρευστών προχώρησαν το διάστημα από 1 Φεβρουαρίου 2016 έως 15 Μαρτίου 2016 οι τελωνειακές υπηρεσίες. Ειδικότερα, το τελωνείο Κήπων, σε έλεγχο επιβατών λεωφορείου εξερχομένου της χώρας, εντόπισε και κατάσχεσε επτά πλάκες χρυσού συνολικού βάρους 6.281 γραμμαρίων. Οι δράστες συνελήφθησαν για λαθρεμπορία χρυσού και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Επίσης σε έλεγχο σε εξερχόμενο της χώρας λεωφορείο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 30 κιλά ινδικής κάνναβης, συσκευασμένης σε πακέτα ανάμεσα σε ποσότητα ζάχαρης. Και το τελωνείο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» κατάσχεσε 9.610 γραμμάρια ινδικής κάνναβης σε ταχυδρομικό πακέτο.

Ενα από τα μεγαλύτερα τελωνεία της χώρας, αυτό του Πειραιά, αξιοποιώντας πληροφορίες προέβη σε κατασχέσεις τεσσάρων συνολικά εμπορευματοκιβωτίων με 45.370.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 8.405.646 ευρώ. Τέλος, οι πρόσφατα συσταθείσες Κινητές Ομάδες Ελέγχου της τελωνειακής υπηρεσίας σε ελέγχους στους οδικούς άξονες της χώρας προέβησαν σε 33 δεσμεύσεις επιβατικών οχημάτων λόγω παράνομης κατοχής και κυκλοφορίας τους από μη δικαιούχα πρόσωπα. Οι υποθέσεις είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή