Πρώτα αξιολόγηση, μετά χαλάρωση των capital controls

Πρώτα αξιολόγηση, μετά χαλάρωση των capital controls

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι έως το τέλος του 2016 θα έχουν πλήρως αποσυρθεί, ή τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, εάν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός Απριλίου, διατύπωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Θεόδωρος Καλαντώνης. Μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή τη συνεργασία της τράπεζας με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο κ. Καλαντώνης σημείωσε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση των capital controls. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επεσήμανε ότι «η στρατηγική συνεργασία με την Eurobank εντάσσεται στη γενικότερη κατεύθυνση της συνομοσπονδίας για την εδραίωση νέας σχέσης συνεργασίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στις επιχειρήσεις και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κατά την οποία η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας δοκιμάζεται σκληρά».

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην από κοινού ανάπτυξη ειδικού διαδικτυακού περιβάλλοντος, μέσω του οποίου θα παρέχονται υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, στη διαμόρφωση ειδικών προνομίων από την τράπεζα προς επιχειρήσεις-μέλη της ΕΣΕΕ και των εμπορικών συλλόγων όλης της χώρας. Επίσης στην επέκταση της λειτουργίας του προγράμματος επιβράβευσης κατόχων καρτών Eurobank «Επιστροφή», στην παροχή από την Eurobank υπηρεσίας ηλεκτρονικού σημείου πώλησης (e-POS), μέσα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop) της ΕΣΕΕ, με προνομιακή χρέωση ανά συναλλαγή (αφορά νέους πελάτες e-POS και συγκεκριμένο αριθμό πελατών για συγκεκριμένη περίοδο). Τέλος θα προχωρήσουν στη διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για τις σύγχρονες εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα διαθέσιμα εργαλεία στήριξής τους από την τράπεζα καθώς και στη μελέτη-διερεύνηση επί της παροχής και άλλων σύγχρονων υπηρεσιών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (π.χ., παροχή εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή