Αρνητική η πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου στο Χ.Α.

Αρνητική η πρώτη συνεδρίαση του Απριλίου στο Χ.Α.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικά ξεκίνησε ο χρηματιστηριακός Απρίλιος. Ο πειρασμός των ρευστοποιήσεων κυριάρχησε σήμερα με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να υποχωρήσει -0,96% και να κλείσει στις 571,56 μονάδες.

Ενδοσυνεδριακά ο βασικός δείκτης έφτασε να υποχωρεί σχεδόν 1,5%. Ενα τεχνικό πρόβλημα στην έναρξη της συνεδρίασης που διήρκεσε από τις 10.30 μέχρι και τις 11.10 το πρωί καθήλωσε τις συναλλαγές με συνέπεια ο τζίρος να μην ξεπεράσει τα 42 εκατ. ευρώ. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε +2,6%.

Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε ήταν μικρότερη κατά μία συνεδρίαση λόγω της αργίας του καθολικού Πάσχα. Η ολοκλήρωση του α’ τριμήνου 2016 κινήθηκε μάλλον υποτονικά από, πλευράς κύκλου εργασιών για τις εισηγμένες που έχουν την βασική δραστηριότητά τους στην Ελλάδα.

Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας έχει φρενάρει επενδύσεις και έχει αναβάλλει επιχειρηματικές συμφωνίες για μεγάλο αριθμό εισηγμένων. Βέβαια εξαίρεση αποτελούν οι εξωστρεφείς εισηγμένες(τουλάχιστον το 40% του τζίρου εξάγουν σε διεθνείς αγορές) που συνεχίζουν την επέκτασή τους σε νέες αγορές.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι εταιρίες έμαθαν να επιβιώνουν στην «οικονομία των μετρητών» που επεβλήθη από τα capital controls καθώς εισήλθαμε στο 10ο μήνα εφαρμογής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή