Ανοίγει σήμερα το νέο κατάστημα της αλυσίδας Public στη Μυτιλήνη

Ανοίγει σήμερα το νέο κατάστημα της αλυσίδας Public στη Μυτιλήνη

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα στο δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, τα Public συνεχίζουν να επενδύουν στην ελληνική αγορά διευρύνοντας το δίκτυό τους. Σήμερα ανοίγει το νέο κατάστημα στη Μυτιλήνη. Το νέο κατάστημα των Public έχει συνολική έκταση 400 τ.μ. και βρίσκεται σε ένα από τα πιο εμπορικά σημεία της πόλης, στη διεύθυνση Χίου και Αρχιπελάγους, επί της πλατείας Σαπφούς. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 0,5 εκατ. ευρώ με 16 νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, ο στρατηγικός σχεδιασμός για το 2016 περιλαμβάνει τη δημιουργία ακόμη 2 νέων καταστημάτων, στην περιφέρεια και στην Αττική. Το δίκτυο Public ξεκίνησε το 2005 με 1 κατάστημα και 51 εργαζόμενους στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης. Δέκα χρόνια μετά, τα Public συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους retailers της χώρας με περισσότερους από 1.650 εργαζόμενους.

Mέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει στην Πολωνία το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου, που αποτελεί πρωτοβουλία της Future Need, σε συνεργασία με τη North Events. Οι Πολωνοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για προορισμούς, επιχειρήσεις και προϊόντα από όλη την Ελλάδα, στα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού και Εμπορίου, που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της Βαρσοβίας. Να σημειωθεί ότι το 2015 επισκέφθηκαν τη χώρα μας πάνω από 700.000 Πολωνοί τουρίστες, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές στην Πολωνία για το διάστημα 2009-2014 ξεπέρασαν τα 300 εκατ. ευρώ.

Ρομποτικές κατασκευές από μαθητές δημοτικού

Καινοτόμες ρομποτικές κατασκευές με θέμα τον γαλαξία μας παρουσίασαν οι 50 ομάδες μαθητών δημοτικού από όλη την Ελλάδα, που προκρίθηκαν στον τελικό του 2ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός WRO Hellas, με την υποστήριξη της Cosmote, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας. Στόχος του είναι η προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση. Οι διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής συμβάλλουν στην προσπάθεια για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης των μαθητών της χώρας μας. Στον φετινό διαγωνισμό δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και παιδιά εργαζομένων του ομίλου ΟΤΕ, που παρακολούθησαν μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής από τον WRO Hellas στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών. Σήμερα πραγματοποιείται ο τελικός του πανελληνίου διαγωνισμού για παιδιά γυμνασίου, με θέμα «Ταξίδι στην Αρχαιότητα», στα εκπαιδευτήρια «Εκπαιδευτική Αναγέννηση».

Από τις 21 Απριλίου το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Την Πέμπτη 21 Απριλίου αρχίζει η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενόψει Πάσχα. Το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο έχει ως εξής: Πέμπτη 21/4 και Παρασκευή 22/4 από 9 π.μ. έως 9 μ.μ., Σάββατο 23/4 από 9 π.μ. έως 6 μ.μ., Κυριακή των Βαΐων 24/4 από 11 π.μ. έως 6 μ.μ., Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη από 9 π.μ. έως 9 μ.μ., Μεγάλη Παρασκευή 29/4 από 1 μ.μ. έως 7 μ.μ. και Μεγάλο Σάββατο 30/4 από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. Τη Δευτέρα 2/5/2016 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως και την Τρίτη 3/5/2016 (λόγω της μεταφορά αργίας Πρωτομαγιάς). Από την Τετάρτη 4 Μαΐου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή