Προβόπουλος: «Ολοι γνώριζαν»

Προβόπουλος: «Ολοι γνώριζαν»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το θέμα ήταν γνωστό σε όλους από το 2009», τονίζει, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος,  αποκρούοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του για την ύπαρξη έκθεσης του ΔΝΤ το 2009 που προέβλεπε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 800% του ΑΕΠ εξαιτίας του ασφαλιστικού. Σε ομιλία του ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι ζήτησε από τα στελέχη του ΔΝΤ να μην δημοσιευτεί η σχετική έκθεση, αναφορά που έδωσε αφορμή για αιτιάσεις περί απόκρυψης της έκθεσης.

Ο κ. Προβόπουλος διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για καμία αποκάλυψη καθώς «το θέμα ήταν γνωστό τοις πάσι από το 2009» δεδομένου ότι η έκθεση είχε δημοσιευτεί το 2009 στην ιστοσελίδα του Ταμείου.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Προβόπουλος υπογραμμίζει ότι: «Επειδη αρκετοί δεν κατάλαβαν η έκαναν πως δεν κατάλαβαν τι ακριβώς είπα σε πρόσφατη ομιλία μου, ιδού η σχετική μελέτη του Δ.Ν.Τ του Ιουλίου 2009, τα ονόματα των συγγραφέων και η σχετική περικοπή στην σελ 15 της μελέτης, ιδιαίτερα η παράγραφος με τίτλο: Debt. Η μελέτη αυτή εχει αναρτηθεί απο το Δ.Ν.Τ. Αρά όλοι όφειλαν από τότε να γνωρίζουν τα όσα πρόσφατα υπενθύμισα γύρω από το θέμα. Κι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για αποκάλυψη δίκη μου, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Το θέμα ήταν γνωστό τοις πάσι απο το 2009».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή