Ρέγκλινγκ: Πιο αδύναμη της Ε.Ε. στις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα

Ρέγκλινγκ: Πιο αδύναμη της Ε.Ε. στις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η ελπίδα μου είναι ότι θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε αυτή την αξιολόγηση στις αρχές Μαΐου, πριν το ορθόδοξο Πάσχα», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο.

Ο ίδιος διευκρίνισε αργότερα πως ευελπιστεί ότι η αξιολόγηση θα μπορεί να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι της ευρωζώνης και του ΔΝΤ είχαν πει πως στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις με την Ελλάδα έως τις 12 Απριλίου, πριν πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αναχωρήσουν για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον στις 15 Απριλίου. 

Σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ, η σύνοδος του ΔΝΤ είναι «μια καλή ευκαιρία, όπως πάντα, να μιλήσουμε για πράγματα που είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα σε αυτή τη χρονική στιγμή, και αυτό περιλαμβάνει την Ελλάδα».

Επανέλαβε ότι οι συνομιλίες για ελάφρυνση του χρέους μπορούν να ξεκινήσουν μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και είπε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για μια συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους. Παράλληλα, ο Ρέγκλινγκ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αργή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι «μάλλον η πιο αδύναμη στην ΕΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή