Αντιδράσεις ΠΟΜΙΔΑ σε αύξηση του ΕΝΦΙΑ

Αντιδράσεις ΠΟΜΙΔΑ σε αύξηση του ΕΝΦΙΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) προκάλεσαν χθες οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και αναφέρονται στην επικείμενη αύξηση του φόρου που θα βεβαιωθεί από τον ΕΝΦΙΑ του 2016, όπως επίσης και στην αύξηση της φορολογίας των εσόδων από ενοίκια. Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το γεγoνός ότι «δεν διαψεύδονται δυστυχώς από την κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας». Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών, πρόθεση του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου να ενισχύσει τα δημόσια ταμεία και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, είναι να αυξήσει τα έσοδα που θα βεβαιωθούν από τον φετινό ΕΝΦΙΑ κατά 200 εκατ. σε 3,5 δισ. ευρώ, από 3,3 δισ. του 2015. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι εισπράχθηκαν σχεδόν 2,7 δισ. από τον ΕΝΦΙΑ, με το ποσοστό εισπραξιμότητας να ξεπερνά το 80%.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι «όποιος προσπαθεί να απομυζήσει περισσότερα έσοδα από τα ακίνητα, απλά ματαιοπονεί». Συμπληρώνει δε ότι το Δημόσιο θα έπρεπε, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του, να διευρύνει τη φορολογική βάση, ώστε να πληρώσουν τα δέοντα και οι κάτοχοι υψηλής εμπορικής αξίας οικοπέδων εκτός σχεδίου σε παραθαλάσσιες και δημοφιλείς τουριστικές περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή