Μονοψήφια αύξηση τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα αναμένει φέτος η Tui

Μονοψήφια αύξηση τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα αναμένει φέτος η Tui

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν φέτος μονοψήφιο ποσοστό αύξησης, εκτίμησε ο περιφερειακός διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της Tui Destination Services, Μιχάλης Μαυρόπουλος, μιλώντας στο 1ο Διεθνές Συνέδριο τουρισμού με θέμα «Τουρισμός: πυλώνας για το νέο οικονομικό μοντέλο της χώρας».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Μαυρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σε χώρες όπως η Τουρκία οι ακυρώσεις φθάνουν το 40%, ένα ποσοστό το οποίο δεν φτάνει σε εμάς αλλά κατευθύνεται προς την Ισπανία». Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, τόνισε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις οι αφίξεις αναμένεται να κινηθούν με διψήφιο ποσοστό αύξησης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Navigator Travel and Tourism Services, Ανδρέας Στυλιανόπουλος, τοποθετήθηκε απέναντι στην ανάγκη ύπαρξης ενός ξεκάθαρου εθνικού οράματος όπως επίσης και εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο της κρουαζιέρας, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα πρέπει να γίνουμε πιο ευέλικτοι γιατί ο σύγχρονος επιβάτης της κρουαζιέρας είναι πολυταξιδεμένος και δεν θα επιλέξει εύκολα μία εκδρομή για να δει ένα μνημείο αν δεν του προσφέρεται κάτι καινούργιο». Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, εστίασε στη Χαλκιδική ως προορισμό διακοπών, όπως επίσης στις δράσεις για την επέκταση της τουριστικής σεζόν, τις παγκόσμιες τάσεις και την ανάγκη ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των άλλων περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας για την παρουσίαση κοινών τουριστικών προϊόντων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, σημείωσε ότι «ο ελληνικός τουρισμός στήριξε την ελληνική οικονομία στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα για το μέλλον». Επίσης, υπογράμμισε ότι οι πολύ καλές επιδόσεις του 2015, όπως επίσης οι συγκυρίες και τα προβλήματα γειτονικών χωρών, έχουν ευνοήσει την Ελλάδα που εμφανίζεται ως ο πλέον ασφαλής προορισμός. Ολα αυτά, πρόσθεσε, προδιαγράφουν ένα ακόμη πιο υποσχόμενο 2016 με ρεκόρ αφίξεων που αναμένεται να ξεπεράσει τα 25 εκατ. τουριστών και με σημαντική αύξηση των εσόδων. Κατά τον κ. Αναστασόπουλο, η στρατηγική σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία ενισχύει την ανάγκη να υπάρξει πολιτική δέσμευση και υποστήριξη στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα οδηγήσει σε μια σύγχρονη Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή