Το Βερολίνο επιμένει στα 50 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις

Το Βερολίνο επιμένει στα 50 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφές μήνυμα ότι από το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων αναμένονται έσοδα 50 δισ. ευρώ, όπως είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι του 2015, έστειλε χθες το Βερολίνο.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Β. Σόιμπλε, «σε ό,τι μας αφορά, αυτό το μνημόνιο είναι ακόμη σε ισχύ». Επί της ουσίας, η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση στην προχθεσινή τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας της Ελλάδας, κ. Γ. Σταθάκη, ο οποίος από το Βερολίνο είχε υποστηρίξει πως ο αρχικός στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ δεν ήταν ρεαλιστικός και τώρα ο στόχος είναι τα 15 δισ. ευρώ, ο οποίος μάλιστα μπορεί να είναι και μικρότερος τελικά.

Τοποθέτηση που προκάλεσε έντονη ανησυχία και ενόχληση στη Γερμανία, καθώς η πρόβλεψη για έσοδα 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις έχει συμπεριληφθεί στην εκτίμηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ένα μικρότερο ποσό εσόδων θα σήμαινε αυτομάτως μεγαλύτερη ανάγκη για ελάφρυνση χρέους.

Επίσης, τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις έχει προβλεφθεί να αποτελέσουν την εγγύηση για το τρίτο πακέτο δανείων που θα διαθέσει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή