Σύντομα

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά η Etihad

Με το βλέμμα στραμμένο στη ναυτιλία αλλά και στον απόδημο ελληνισμό Αυστραλίας και Αμερικής, η Etihad επενδύει και φέτος στην παρουσία της στην Ελλάδα. «Το 60% του τζίρου μας προέρχεται από τον τουρισμό και περίπου το 40% των πωλήσεών μας από μετακινήσεις γύρω από τη ναυτιλία, με συνδέσεις κυρίως σε προορισμούς όπως η Μανίλα, η Αφρική και η Λατινική Αμερική», επισήμανε ο νέος γενικός διευθυντής της Etihad Airways στην Ελλάδα Φίλιππος Φιλίππου σε συνάντηση γνωριμίας που είχε με δημοσιογράφους. «Παράλληλα διαθέτουμε δίκτυο συνεργασιών με συμμετοχές σε εταιρείες όπως η Alitalia, η Air Serbia και η Jet Airways, ενώ οι διαρκείς συνδέσεις μας με το Αμπου Ντάμπι δίνουν ευκαιρία γρήγορης σύνδεσης με όλη την Ασία», σημείωσε.

Περαιτέρω αύξηση του παράνομου εμπορίου των προϊόντων καπνού και συνέχιση των απωλειών στα δημόσια έσοδα θα επιφέρει ενδεχόμενη αύξηση της φορολογίας στα προϊόντα καπνού. Αυτό επισημαίνουν τα μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου Καπνικών Εταιρειών Ευρώπης, που απαρτίζουν οι εταιρείες British American Tobacco Hellas S.A., Japan Tobacco International Hellas ΑΕΒΕ και Imperial Tobacco Hellas S.A., οι πωλήσεις των οποίων αντιστοιχούν περίπου στο 50% της ελληνικής αγοράς. Η μέση φορολογική επιβάρυνση στα προϊόντα καπνού ξεπερνά πλέον το 85% της λιανικής τιμής.

Παρουσίαση του ΕΟΤ στη Σαουδική Αραβία

Mε τη συμμετοχή πλέον των 145 τουριστικών πρακτόρων του Ριάντ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Greek Tourism Workshop στη Σαουδική Αραβία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Ελληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία, Χρόνης Πολυχρονίου, αναφέρθηκε στις παραδοσιακές αραβοελληνικές σχέσεις καθώς και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα για τον Αραβα τουρίστα. Επίσης, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Aegean Airlines να ξεκινήσει από φέτος πτήσεις και από την Τζέντα προς την Αθήνα. Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος αναφέρθηκε στη δυνατότητα διενέργειας επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα. Η κ. Κατερίνα Μούσμπε, ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια της Mideast Travel Worldwide –που διοργάνωσε την εκδήλωση μαζί με την Tourism Today– υπογράμμισε ότι πέρυσι διπλασιάστηκε ο αριθμός των Σαουδαράβων τουριστών. Επιπλέον, τόνισε ότι αγαπημένοι προορισμοί των Σαουδαράβων τουριστών είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη, ενώ από φέτος δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αθήνα και άλλους ελληνικούς προορισμούς.

Μείωση πωλήσεων Ι.Χ. τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 3,3% ήταν οι πωλήσεις των καινούργιων επιβατικών οχημάτων τον Μάρτιο του 2016 σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2015. Ειδικότερα, τον Μάρτιο του 2016 ταξινομήθηκαν 6.316 καινούργια επιβατικά, έναντι 6.529 τον Μάρτιο του 2015. Η μείωση των πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο του 2016, πάντως, είναι πολύ μεγαλύτερη, της τάξης του 11,3%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Η μεγάλη αυτή μείωση αποδίδεται στο «πάγωμα» της αγοράς αυτοκινήτου το προηγούμενο διάστημα, καθώς μόλις τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου θεσπίστηκε η νομοθεσία για την παράταση της απόσυρσης παλαιών οχημάτων έως τις 31 Μαΐου 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή