Επτά ημέρες θα διαρκέσει φέτος το εαρινό… δεκαήμερο εκπτώσεων

Επτά ημέρες θα διαρκέσει φέτος το εαρινό… δεκαήμερο εκπτώσεων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά ημέρες αντί για δέκα θα διαρκέσει το εαρινό «δεκαήμερο» εκπτώσεων, λόγω των διαδοχικών αργιών τις τρεις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Επί της ουσίας, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου θα ξεκινήσει την Τετάρτη 4 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 10 Μαΐου. Κι αυτό, διότι η 2α Μαΐου είναι Δευτέρα του Πάσχα, άρα υποχρεωτική αργία, ενώ φέτος θα είναι υποχρεωτική αργία και η 3η Μαΐου, καθώς τότε θα μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς η οποία φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο νόμος 4177/2013, με τον οποίο θεσπίστηκαν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, προβλέπει ότι αυτές πραγματοποιούνται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, με το δεκαήμερο να καθορίζεται ημερολογιακά και όχι βάσει των εργάσιμων ημερών.

Βάσει του ίδιου νόμου, προβλέπεται επίσης ότι τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου και όταν αυτή συμπίπτει με επίσημη αργία του κράτους, τότε η δυνατότητα αυτή μετατίθεται την επόμενη Κυριακή. Ετσι, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων του Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν την Κυριακή 8 Μαΐου (Κυριακή του Θωμά) από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του διευρυμένου εορταστικού ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται και η λειτουργία τους την Κυριακή των Βαΐων, 24 Απριλίου, από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή