Επέκταση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Επέκταση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλους τους δήμους της χώρας αναμένεται να επεκταθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, όπως αποφασίστηκε έπειτα από σύσκεψη συναρμοδίων υπουργών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο Γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Οπως είναι γνωστό, η πρώτη φάση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για 17 δήμους, θα ξεκινήσει τον Μάιο και η δεύτερη φάση, για 34 δήμους, δύο μήνες αργότερα. Σημειώνεται ότι τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, εκτός από αύξηση του χρόνου απασχόλησης, από πέντε σε οκτώ μήνες, σε κοινωνικές και άλλες υποδομές, συνδυάζουν την προσπάθεια για αναβάθμιση προσόντων των μακροχρόνια ανέργων.

Καθώς μάλιστα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από δημάρχους οι οποίοι δεν βρίσκονται στη λίστα των 51 δήμων της πρώτης και της δεύτερης φάσης, από το υπουργείο Εργασίας έγινε γνωστό ότι η κατάταξη για την εφαρμογή της νέας γενιάς προγραμμάτων καθορίστηκε από συνδυασμό ενιαίων και αντικειμενικών κριτηρίων που καταγράφουν το ποσοστό ανεργίας, τη μακροχρόνια ανεργία και την αυξητική τάση της μακροχρόνιας ανεργίας στα χρόνια της κρίσης. Η τελική κατάταξή τους διαμορφώθηκε με βάση τα στοιχεία για τη μακροχρόνια ανεργία του 2015, το ποσοστό της ανεργίας στους δήμους το 2011 και το ποσοστό μεταβολής της μακροχρόνιας ανεργίας από το 2011 έως το 2015. Το 2011 επελέγη ως βάση σύγκρισης της αυξητικής τάσης, αφενός εξαιτίας της υψηλής ποιότητας των στατιστικών στοιχείων για το εργατικό δυναμικό ανά δήμο (χρονιά απογραφής) και αφετέρου διότι, τρία χρόνια μετά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αλλά και της αρνητικής επίδρασης πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, ήδη αποτυπώνονται διαφοροποιήσεις σε τοπικό επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή