ΔΝΤ: «Εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος»

ΔΝΤ: «Εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εξαιρετικά μη βιώσιμο» χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με προσχέδιο του μνημονίου. Οπως υποστηρίζει το Reuters, που αναφέρει ότι έχει δει το σχετικό έγγραφο, το Ταμείο ζητεί «αποφασιστική δράση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να παραχωρηθεί περαιτέρω ελάφρυνση χρέους».

Παράλληλα, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα καταγράψει φέτος πρωτογενές έλλειμμα 0,5% του ΑΕΠ, πρωτογενές πλεόνασμα 0,25% του ΑΕΠ και 1,5% του ΑΕΠ, το 2017 και το 2018, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, στις εαρινές προβλέψεις του ΔΝΤ που περιλαμβάνονται στην έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook – WEO), προβλέπεται ότι η ελληνική οικονομία θα βιώσει φέτος ύφεση 0,6%, ύστερα από συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας κατά 0,2% πέρυσι.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτίμηση για ύφεση 0,6% φέτος είναι ελαφρώς καλύτερη από αυτή του οικονομικού επιτελείου. Στον προϋπολογισμό του 2016, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι η ύφεση το 2016 θα είναι της τάξης του 0,7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή